Trwa ładowanie...
drpr6o5
30 lipca 2008, 17:14

Risotto specjalnie na lato

Przepis
Oceń jako pierwszy:
drpr6o5
Składniki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g pieczarek
  • 4 pomidory
  • 150 g szynki najlepiej włoskiej szynki parmeńskiej
  • 3 łyżki oliwy
  • 300 g ryżu
  • 1 l bulionu
  • groszek
  • kukurydza
  • 3 łyżki startego sera
  • natka pietruszki
Przepis

Cebulę i czosnek pokroić. Pieczarki pokroić na ćwiartki. Pomidory pokroić na małe kawałki. Szynkę pokroić w kostkę. Podsmażyć cebulę, czosnek, dodać ryż, podsmażyć,dodać szynkę i podsmażyć razem z ryżem.
Dodać pieczarki i pomidory. Wlać bulion i gotować 25 minut pod przykryciem. 6 minut przed końcem gotowania dodać groszek i kukurydze. Podawać posypane serem i natką.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
drpr6o5
drpr6o5
drpr6o5
Więcej tematów
drpr6o5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj