Risotto specjalnie na lato
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 g pieczarek
- 4 pomidory
- 150 g szynki najlepiej włoskiej szynki parmeńskiej
- 3 łyżki oliwy
- 300 g ryżu
- 1 l bulionu
- groszek
- kukurydza
- 3 łyżki startego sera
- natka pietruszki
Cebulę i czosnek pokroić. Pieczarki pokroić na ćwiartki. Pomidory pokroić na małe kawałki. Szynkę pokroić w kostkę. Podsmażyć cebulę, czosnek, dodać ryż, podsmażyć,dodać szynkę i podsmażyć razem z ryżem.
Dodać pieczarki i pomidory. Wlać bulion i gotować 25 minut pod przykryciem. 6 minut przed końcem gotowania dodać groszek i kukurydze. Podawać posypane serem i natką.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Podziel się opinią
Komentarze