Trwa ładowanie...
dpojzcr
30 kwietnia 2008, 10:22

Risotto dla jaroszy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dpojzcr
Składniki
  • szklanka ryżu
  • duży por
  • paczka mrożonych warzyw na zupę
  • 2 papryki (mogą być konserwowe)
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • natka
  • sól
  • papryka w proszku
  • tarty ser do posypania
Przepis

Opłukany ryż zalać 2,5 szklanki gorącej wody i gotować przez ok. 15 minut. Następnie dodać mrożone warzywa, pokrojony por i paprykę. Wymieszać i gotować jeszcze ok. 5 minut, dodając pod koniec koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i ostrą papryką w proszku. Na koniec posypać żółtym serem i natką pietruszki.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dpojzcr
dpojzcr
dpojzcr
Więcej tematów
dpojzcr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj