Rafaello
- Biszkopt:
- 6 jaj
- 8dag mąki tortowej
- 8dag mąki ziemniaczanej
- 1łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki zimnej wody
- 17dag cukru
- Góra ciasta :
- 20dag wiórek kokosowych
- 5 białek
- 1szk.cukru
- Masa:
- 1puszka ananasa
- 1kostka margaryny
- 1budyń śmietankowy
- 1łyżka mąki
- 2łyżki cukru
- 1łyżka mąki ziemniaczanej
- 5żółtek
Biskopt:
białka ubić z wodą na sztywną pianę , dodać żółtka ,cukier , proszek i mąki . Piec w tem.200 st.
Masa:
ananasy drobno pokroić , połowę soku z puszki zagotować , w pozostałej ilości wymieszać mąki , cukier , budyń i dodać do gotującego się soku . Masę ostudzić , utrzeć z margaryną i żółtkami.
Na koniec dodać drobno pokrojone ananasy , wyłożyć na biszkopt.
Góra ciasta:
Białka ubić z cukrem , dodać wiórki i upiec na złoty kolor .
Przełożyć na bidkopt z masą .
Przepis dodał użytkownik iwona_gl
Podziel się opinią
Komentarze