Trwa ładowanie...
d1e8b3e
3 lipca 2008, 16:53

Rabarbarowy przysmak

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1e8b3e
Składniki
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • 8 dag masła
  • 2 jajka
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 40 dag rabarbaru
Przepis

Umyty i obrany rabarbar pokroić w cenkie paseczki.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem, włożyc rabarbar, zasypać 1/2 szklanki cukru.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
Wode zagotować z masłem i wlać do ubitych jajek, ciągle mieszając.
Mąke z proszkiem do pieczenia przesiać do masy i rzaem dokładnie ubić.
Rabarbar zalać ciastem. Forme wstawić do nagrzanego do 220 c piekarnika i piec ok. 30 minut. Gdy ciasto będzie rumiane, a rabarbar miękki, wyjąc i ostudzi.

Przepis dodał użytkownik laseczka19884

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1e8b3e
d1e8b3e
d1e8b3e
Więcej tematów
d1e8b3e

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj