Rabarbarowy przysmak
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki wody
- 8 dag masła
- 2 jajka
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 40 dag rabarbaru
Umyty i obrany rabarbar pokroić w cenkie paseczki.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem, włożyc rabarbar, zasypać 1/2 szklanki cukru.
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę.
Wode zagotować z masłem i wlać do ubitych jajek, ciągle mieszając.
Mąke z proszkiem do pieczenia przesiać do masy i rzaem dokładnie ubić.
Rabarbar zalać ciastem. Forme wstawić do nagrzanego do 220 c piekarnika i piec ok. 30 minut. Gdy ciasto będzie rumiane, a rabarbar miękki, wyjąc i ostudzi.
Przepis dodał użytkownik laseczka19884
Podziel się opinią
Komentarze