Trwa ładowanie...
d44gb5x
21 lutego 2012, 15:50

Puree z ziemniaków i fasoli

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d44gb5x
Składniki
  • - 1/2 kg ziemniaków
  • - 250g fasoli z puszki, białej
  • - 1 cebula drobno pokrojona
  • - 1 duży ząbek czosnku posiekany
  • - sól
  • -pieprz
  • - dobra oliwa
Przepis

Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Obieramy ze skórki, dodajemy fasolkę z puszki. W międzyczasie podsmażamy na oliwie cebulę i czosnek.
Wszystko miksujemy razem, dosmaczamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło jako dodatek albo samodzielne danie, np. na kolację.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44gb5x
d44gb5x
d44gb5x
Więcej tematów
d44gb5x

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj