"PTASIE MLECZKO"
- 1 KOSTKA MARGARYNY
- 1,5 SZKL. CUKRU PUDRU
- 2 ŻÓŁTKA
- 1 JAJKO
- CUKIER WANILIOWY
- 1 SZKL. SŁODKIEJ ŚMIETANY
- 3 ŁYŻKI ŻELATYNY
- 1 SZKL. MLEKA
- KAKAO
- GALARETKA
3 ŁYŻKI ŻELATYNY ROZPUŚCIĆ W 0,5 SZKL. ZIMNEJ WODY. UGOTOWAĆ SZKLANKĘ MLEKA I POŁĄCZYĆ Z ŻELATYNĄ. OSTUDZIĆ
MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM, CUKREM WANILIOWYM I JAJKAMI.
DO GŁADKIEJ MASY CAŁY CZAS UCIERAJĄ DODAĆ OSTUDZONĄ ŻELATYNĘ A NASTĘPNIE ŚMIETANKĘ, UTRZEĆ.
POŁOWĘ MASY WYLAĆ DO TORTOWNICY. DO DRUGIEJ POŁOWY DODAĆ KAKAO I WLAĆ NA BIAŁĄ MASĘ. CAŁOŚĆ ZALAĆ GALARETKĄ. MOŻNA UDEKOROWAĆ OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ
SMACZNEGO !!!
Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka
Podziel się opinią
Komentarze