Trwa ładowanie...
d1dj69c
22-07-2014 14:28

Pstrąg z pieczarkami

Przepis
4.8
(12 głosów)
Oceń:
d1dj69c
Składniki
  • 3 pstrągi
  • sok z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 300 g pieczarek
  • 300 ml śmietany 18%
  • 2 żółtka
  • masło
  • 60 g parmezanu
Przepis

Przygotowujemy ryby: czyścimy, usuwamy skrzela oraz oczy, myjemy i suszymy. Skrapiamy je sokiem z cytryny i posypujemy solą i pieprzem.
Oczyszczamy i myjemy pieczarki. Kroimy je wzdłuż na pół a potem w półplasterki. Smażymy je na 2 łyżkach masła.

Żółtka mieszamy razem ze śmietaną. Masłem smarujemy formą do pieczenia.

Kładziemy rybę i posypujemy ją pieczarkami. Wszystko zalewamy śmietaną i posypujemy parmezanem. Pieczemy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-40 minut. Smacznego!

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1dj69c
d1dj69c
d1dj69c
Więcej tematów
d1dj69c

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj