Trwa ładowanie...
d4qhe8g
12 grudnia 2008, 15:42

Pstrag w zalewie korzenno-warzywnej

Przepis
4.3
(3 głosy)
Oceń:
d4qhe8g
Składniki
  • 1 kg pstrągów
  • 2-3 cebule
  • 1 marchew
  • 0,5 selera
  • 2 liście laurowe
  • 5-6 ziarenek ziela angielskiego
  • 3-4 gożdziki
  • 3-4 ziarnka pieprzu
  • ocet
  • cukier
  • mąka
  • olej
Przepis

Pstrągi oczyscic i wyfiletować.Pokroić na dzwonka,osolic.Odstawic na 2-3 godziny. Potem obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Cebulę i warzywa obrac i pokroić w paseczki a cebulę w piórka.Przyprawy zmiażdżyć w możdzierzu.Zrobić zalewę z wody i octu, na litr wody 3/4 szklanki octu.w zależności od smaku jaki lubimy,dodac warzywa ,korzenie i gotowac przez chwilę,doprawić cukrem do smaku.Gotową zalewą zalać ryby,najlepsze pon 2 dniach.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4qhe8g
d4qhe8g
d4qhe8g
Więcej tematów
d4qhe8g

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj