Pstrag w zalewie korzenno-warzywnej
- 1 kg pstrągów
- 2-3 cebule
- 1 marchew
- 0,5 selera
- 2 liście laurowe
- 5-6 ziarenek ziela angielskiego
- 3-4 gożdziki
- 3-4 ziarnka pieprzu
- ocet
- cukier
- mąka
- olej
Pstrągi oczyscic i wyfiletować.Pokroić na dzwonka,osolic.Odstawic na 2-3 godziny. Potem obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Cebulę i warzywa obrac i pokroić w paseczki a cebulę w piórka.Przyprawy zmiażdżyć w możdzierzu.Zrobić zalewę z wody i octu, na litr wody 3/4 szklanki octu.w zależności od smaku jaki lubimy,dodac warzywa ,korzenie i gotowac przez chwilę,doprawić cukrem do smaku.Gotową zalewą zalać ryby,najlepsze pon 2 dniach.
Przepis dodał użytkownik teresa-kr
Podziel się opinią
Komentarze