Trwa ładowanie...
d2rv54u
4 listopada 2008, 22:06

Przekładaniec budyniowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2rv54u
Składniki
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 16 dag masła
  • 6 łyżek cukru
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa:
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1 litr mleka
  • Masa serowa:
  • 4 serki waniliowe (4x15 dag)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 2 budynie czekoladowe
  • Polewa:
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 125 g margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • 1-1,5 łyżki gorącego mleka
  • Lukier:
  • 1/2szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka gorącej wody
  • Do dekoracji:
  • 10 dag winogron
Przepis

Masło, cukier i jajka utrzeć. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia wymieszać i dodać do masy. Wyłożyć na prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm.
Budynie śmietankowe ugotować wg przepisu na opakowaniu i gorące wylać na surowe ciasto.
Jajka ubić, dodać serki i budynie czekoladowe w proszku. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na masę budyniową. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 °C.
Margarynę rozpuścić, dodać cukier puder wymieszany z kakao i wlać gorące mleko. Mieszać do uzyskania jednolitej masy. Gotową polewą polać ostudzone ciasto i udekorować połówkami winogron.
Cukier puder wymieszać z wodą mikserem. Powstałym lukrem polać wierzch ciasta w tzw. esy - floresy.
Smacznego.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2rv54u
d2rv54u
d2rv54u
Więcej tematów
d2rv54u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj