Trwa ładowanie...
d1e8b3e
22 marca 2009, 14:43

Proziaki z masłem czosnkowym

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1e8b3e
Składniki
  • dla 2-4 osób
  • cukier kryształ 1 łyżka lub więcej (w/g uznania),
  • soda czyszczona 1 łyżka lub więcej (w/g uznania),
  • mąka pszenna 1 kg,
  • zsiadłe mleko lub kefir 0.5 L,
  • sól 1 według uznania,
Przepis

Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Rozwałkować ciasto grubość około 1 cm-3/4cm wycinać foremką okrągłe/kwadratowe placki i piec na suchej patelni (lub kładziemy na blachę kuchni węglowej) z każdej strony po 3-4 min., pilnując aby się nie przypaliły. Najlepsze są gorące z masłem czosnkowym. Smacznego!!!!!!

Przepis dodał użytkownik tygryzeg2

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1e8b3e
d1e8b3e
d1e8b3e
Więcej tematów
d1e8b3e

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj