Potrawka z parówek
- Składniki:
- ? 1/2 kg parówek
- ? 30 dag pieczarek
- ? kilka suszonych grzybów
- ? 3 cebule (posiekane)
- ? 2 suszone ostre papryczki
- ? 1 puszka koncentratu pomidorowego
- ? sól
- ? pieprz
- ? masło
Sposób wykonania:
Cebulę poddusić na sporej ilości masła (aż się zeszkli). Koncentrat pomidorowy wymieszać z 2 szklankami wody. Dolać do cebuli. Papryczki cieniutko pokroić i wrzucić do cebuli. Suszone grzyby zalać wrzątkiem i ugotować w tej samej wodzie. Drobno posiekać i wraz z wodą dolać do sosu. Parówki pokroić w talarki i dołożyć do sosu. Pieczarki oczyścić, umyć i wytrzeć. Na innej patelni podsmażyć je też na maśle, gdy się zrumienią dorzucić do drugiej patelni
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze