11-03-2012 18:10
"Potrawka z królika rozmarynem pachnąca"
Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- Na jedną osobę:
- - comber z królika /polędwiczka/
- - 2 szalotki
- - 2 młode ziemniaki do połowy podgotowane
- - kieliszek białego wina
- - kieliszek śmietanki kremowej
- - świeży rozmaryn posiekany
- - koperek na odświeżenie na wydaniu
- - masło
Przepis
Polędwiczkę myjemy, czyścimy z błon, kroimy w ukośne plastry - ok 2 cm. Solimy i pieprzymy delikatnie. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekane drobno szalotki, szklimy. Dodajemy królika, podsmażamy na złoto. Dolewamy wino, odparowujemy i wrzucamy zioła. Dolewamy śmietanę i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Redukujemy sos /odparowujemy/, wrzucamy koperek i podajemy.
Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.