Trwa ładowanie...
d2tskf4
9 maja 2008, 08:06

Pory zapiekane w śmietanie

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d2tskf4
Składniki
  • ? 80 dag porów
  • ? 200 ml śmietany
  • ? 1/4 kg twarozku smietankowego
  • ? 6 łyżek startego żółtego sera
  • ? 6 łyżki ziaren słonecznika
  • ? sól i biały pieprz
  • ? starta gałka muszkatołowa
Przepis

Dokładnie myjemy pory i odcinamy zielone części i korzonki. Kroimy na kawałki 1 cm długości. Gotujemy w osolonej wodzie z 3 minutki i osączamy. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem i wkładamy do niego pory. Solimy , pieprzymy i dodajemy gałke. Mieszamy twarożek ze śmietaną, ziarnami słonecznika i serem. Polewamy sosy i zapiekamy ok 14 minut.

Przepis dodał użytkownik patii.1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tskf4
d2tskf4
d2tskf4
Więcej tematów
d2tskf4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj