Trwa ładowanie...
d1oe3zw
4 lipca 2009, 16:35

Pomidory nadziewane z tuńczykiem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1oe3zw
Składniki
  • 4 średniej wielkości pomidory
  • 20 dag tuńczyka w oleju
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • łyżeczka tartego chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 4 liście sałaty
  • listki bazylii
Przepis

Pomidory umyć, ściąć wierzchołki, łyżeczką wydrążyć miąższ. Ścięte wierzchy i miąższ rozdrobnić.
Tuńczyka osączyć, drobno pokroić, dodać chrzan, rozdrobnione pomidory i szczypiorek, doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny, całość wymieszać.
Wydrążone pomidory tuż przed podaniem napełnić przygotowaną masą.
Podawać ułożone na liściach sałaty, przyozdobione listkami bazylii.

Przepis dodał użytkownik misia13

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1oe3zw
d1oe3zw
d1oe3zw
Więcej tematów
d1oe3zw

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj