Trwa ładowanie...
d1io9gr
27 lutego 2012, 15:17

"Pomidorowe kulki mięsne"

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1io9gr
Składniki
  • - pół kilo mielonego mięsa, jakie lubimy
  • - 2 ząbki posiekanego czosnku
  • - 3 jaja
  • - mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • - zioła jak np. majeranek bądź oregano
  • - tarta bułka
Przepis

Wszystkie składniki starannie wymieszać. Bułkę tartą dać "na oko" tak, żeby mięso było spójne. Formować niewielkie kulki w dłoniach zmoczonych zimną wodą i smażyć na oleju po mniej więcej 3 min z każdej strony, ale to trzeba patrzeć, kiedy mięso jest dosmażone.
Pysznie smakują oczywiście z ziemniakami posypanymi koperkiem albo i nie.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1io9gr
d1io9gr
d1io9gr
Więcej tematów
d1io9gr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj