polędwiczki z sosem chrzanowym
- 1. 0,5 kg polędwiczek wieprzowych
- 2. 2 łyżki miodu
- 3. Przyprawa do mięs
- 4. 2 jajka ugotowane na twardo
- 5. chrzan śmietankowy 200 gramów
- 6. 200 gramów masła
- 7. olej
- 8. sól i pieprz
1. Polędwiczki myjemy i oczyszczamy. Następnie marynujemy w oleju i przyprawie do mięs. Pozostawiamy na ok 30-60 min.
2. W międzyczasie zabieramy się za nasz sos.
Do miski wrzucamy miękkie masło, miód, chrzan śmietanowy i jajka (ścieramy na tace lub drobno siekamy).Wszystko dobrze mieszamy lub miksujemy blenderem.
3. Polędwiczki obsmażamy ze wszystkich stron aż się ładnie zarumienią następnie wkładamy do piekarnika na czas 30-40 min na 200 C. Sprawdzamy czy się ładnie upiekły.
Polędwiczki będą pyszne i soczyste. Podajemy z przygotowanym wcześniej sosem i oczywiście sałatką!
Życzę Smacznego!
Przepis dodał użytkownik Breathe21
Podziel się opinią
Komentarze