polędwica w sosie szpinakowym
- 3 kawałki polędwicy wolowej
- szpinak
- cebula
- mix maslo
- sól
- pieprz
- śmietana 12%
- czosnek
- 250 ml bialego wina
na patelni roztapiamy masło,smażymy kawalki polędwicy z każdej strony po 2,5 minuty,zlewamy tluszcz z patelni i podlewamy polędwicę 125 ml wody kolejnie solimy i dodajemy pieprz do smaku.
poledwicę dusimy okolo 1,5 -2,5 minuty.odkładamy z ognia.W między czasie na patelni roztapiamy trochę mix masła i wkladamy szpinak podsażamy go około 2 min następnie dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czosne wyduszony.doprawiamy do smaku solą i pieprzem ewentualnie warzywkiem.dodajemy 250 ml bialego wina i czekamy aż wyparuje potem dodajemy śmietankę i czekamy aż troszkę zgęstnieje.Danie gotowe do wylożenia na talerz.(najpierw polędwica potem sos szpinakowy)
Przepis dodał użytkownik bercia22
Podziel się opinią
Komentarze