Trwa ładowanie...
d4khvpf
2 stycznia 2010, 16:07

Polędwica w cieście francuskim

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4khvpf
Składniki
  • 1 gruba polędwica wołowa (ok.1,5kg)
  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 4 suszone grzyby
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • 15 dag pasztetu
  • zioła (tymianek lub majeranek)
  • sól, pieprz
Przepis

Polędwicę umyć, osuszyć, podsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, drobno pokroić, wystudzić. Połączyć z pasztetem, ziołami, 1 jajkiem, wyrobić. Mięso ułożyć na rozmrożonym płacie ciasta, posmarować pasztetem, zawinąć ciastem, ścisło zacisnąć brzegi. Można udekorować listkami z ciasta, posmarować rozkłóconym jajkiem, piec 40 minut w temp. 220 stopni.

Przepis dodał użytkownik LadyLaura26

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4khvpf
d4khvpf
d4khvpf
Więcej tematów
d4khvpf

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj