Placki ziemniaczane z pieczarkami
- dwa duże ziemniaki
- jedno jajko
- sól
- oliwa do smażenia
- 15 dkg pieczarek
- mała cebula
- śmietana kremówka
- sól i pieprz
- oliwa do smażenia
- gęsta zakwaszana śmietana
- gałązka pietruszki
Pieczarki omyć i pokroić, cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oliwie, dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć, doprawić sola i pieprzem, pod koniec smażenia dodać śmietanę kremówkę.
Ziemniaki 0brać, zetrzeć na tarce, odsączyć sok dodać roztrzepane jajko, posolić i usmażyć na oliwie dwa placki ziemniaczane
Placek wyłożyć na talerz, na placek wyłożyć usmażone pieczarki, przykryć drugim plackiem, polać gęstą, zakwaszoną śmietaną, udekorować pieczarką usmażoną w całości i gałązką pietruszki.
Smacznego
Przepis dodał użytkownik wladkrug
Podziel się opinią
Komentarze