PLACEK PO WEGIERSKU
- NA 4 OSOBY
- placki ziemniaczane
- >10-12 SREDNICH ZIEMNIAKOW
- >2-3 CEBULE
- >2-3 ZABKI CZOSNKU
- >1 JAJO
- >3-4 LYZKI MAKI
- >SOL,PIEPRZ DO SMAKU
- >OLEJ DO SMAZENIA
- sos wegierski
- >50-60 DKG.MIESA OD SZYNKI
- >3-4 CEBULE
- >1-2 PAPRYKI CZERWONE
- >MOZNA DODAC 1 MARCHEWKE,1 PIETRUSZKE,KAWALEK SELERA(ZETRZEC NA TARCE JARZYNOWEJ NA UZYCH OCZKACH)
- >SOL,PIEPRZ,PAPRYKA OSTRA-DO SMAKU
PRZYGOTOWAC CIASTO (ZIEMNIAKI,CEBULE ZETRZEC NA TARCE ZIEMNIACZANEJ,CZOSNEK WYGNIESC PRASKA DO CZOSNKU,DODAC JAJA PRZYPRAWY I MAKE.)SMAZYC NIEZBYT GROBE ,PLACKI WIELKOSCI SREDNIEJ PATELNI.
W RONDELKU PRZYGOTOWAC GULASZ (MIESO POKROIC NA DROBNE KAWALKI,DODAC WARZYWA I PRZYPRAWY,DUSIC DO MIEKKOSCI)
GOTOWY SOS WYKLADAMY NA POLOWE PLACKA,PLACEK SKLADAMY,NA POL.PRZYSTRAJAMY SOSEM MAJONEZOWYM LUB CHRZANOWYM.
PODAJEMY NA GORACO.
SMACZNEGO.
Przepis dodał użytkownik elzmod5
Podziel się opinią
Komentarze