Pizza pół na pół
- 20 g drożdży
- 1,5 szklanki mąki
- łyżeczka cukru
- łyżeczka soli
- 3/4 szklanki ciepłej wody
- kilka łyżek oliwy z oliwek
Zagnieć ciasto, zostaw do wyrośnięcia na pół godziny, następnie ponownie zagnieć i rozwałkuj na placek.
Sos:
mała puszka koncentratu pomidorowego
łyżeczka oliwy
kilka kropel octu balsamicznego
czosnek, sól, pieprz, cukier, oregano
Podgrzej wszystkie składniki, ciepłym sosem posmaruj placek. A dalej już jak Wam wyobraźnia podpowiada. My byliśmy zgodni tylko co do czarnych oliwek. Mikołaja pizza była z szynką:Moja była z serami: camembert i lazur, oczywiście całość po wierzchu posypana parmezanem:Pizza piekła się w 170 stopniach przez pół godziny.
Przepis dodał użytkownik ola2620
Podziel się opinią
Komentarze