31-07-2009 12:07
Pizza na francuskim ciescie
Przepis
3.1
(17 głosów)
Oceń:
Składniki
- opakowanie ciasta francusiego
- parowki
- cebula
- kilka pieczarek
- papryka czerwona swieza
- zolty ser
- ketchup
- przecier pomidorowy
- syszona bazylia i oregano
Przepis
Pieczarki podsmazyc z cebulka. Na blasze rozlozyc ciasto, pokroic na prostokaty ( wielkosc wg uznania ). Wymieszac ketchup z przecierem w proporcji 3/1 , dodac ziola w il odpowiadajacych gustowi :) Posmarowac tym ciasto, na gore pokroic parowki ( moze byc zwykla kielbasa typu zwyczajna, śląska ), papryke. Na koniec posypac serem i wlozyc do nagrzanego piekarnika temp ok 180 stopni na ok 10-15 minut.
Swietnie sprawdza sie jako przekaska do piwa. Skladniki pizzy oczywiscie mozna dobrowolnie zmnieniac, ogranicza nas tylko nasza wyobraznia :) Dzieci sie nią zajadają.
Przepis dodał użytkownik Goplana
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.