Pierś z kurczaka zapiekana z serem
- - pierś z kurczaka (podwójna)
- - ok. 30 dag pieczarek
- - ok. 30 dag sera żółtego
- - cebula średniej wielkości
- - łyżka margaryny
- - majonez
- - sól, pieprz, wegeta do smaku
1. Piersi z kurczaka przekarajamy na pół, lekko rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy do smaku. Układamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową.
2. Tak przygotowane piersi z kurczaka smarujemy nie za grubo majonezem.
3. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w kostkę. Rozgrzewamy patelnie, dodajemy margarynę i razem dusimy pieczarki i cebulę pod przykryciem do miękkości. Doprawiamy do smaku.
4. Ser trzemy na tarce o cienkich oczkach.
5. Tak przygotowany farsz wykładamy na piersi kurczaka posmarowane majonezem i obficie posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
Smacznego!
Przepis dodał użytkownik catherina_sz
Podziel się opinią
Komentarze