Pierś z indyka z migdałami
- SKŁADNIKI:
- ?3/4 kg filetu z indyka
- ?sól, pieprz
- ?2 łyżki tartej bułki
- ?2 łyżki płatków migdałowych
- ?curry
- ?2 łyżki mąki
- ?2 jajka
- ?2 łyżki oleju
- ?2 łyżki masła
Mięso umyj i osusz, potnij w plastry. Rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 10 min. Tartą bułkę wymieszaj z migdałami i curry. Obtocz mięso w mące, roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smaż na oleju wymieszanym z masłem z obu stron na chrupiąco. Na każdym kotlecie połóż wiórek masła, przykryj patelnię i duś 5 min na bardzo małym ogniu. Podawaj z podsmażanymi ziemniakami i brukselką polaną masłem.
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze