Trwa ładowanie...
d1sn20b
4 września 2010, 09:01

Pierś z indyka z migdałami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1sn20b
Składniki
  • SKŁADNIKI:
    • ?3/4 kg filetu z indyka
  • ?sól, pieprz
  • ?2 łyżki tartej bułki
  • ?2 łyżki płatków migdałowych
  • ?curry
  • ?2 łyżki mąki
  • ?2 jajka
  • ?2 łyżki oleju
  • ?2 łyżki masła
Przepis

Mięso umyj i osusz, potnij w plastry. Rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 10 min. Tartą bułkę wymieszaj z migdałami i curry. Obtocz mięso w mące, roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smaż na oleju wymieszanym z masłem z obu stron na chrupiąco. Na każdym kotlecie połóż wiórek masła, przykryj patelnię i duś 5 min na bardzo małym ogniu. Podawaj z podsmażanymi ziemniakami i brukselką polaną masłem.

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1sn20b
d1sn20b
d1sn20b
Więcej tematów
d1sn20b

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj