Pierś z indyka nadziewana szpinakiem,orzeszkami pini oraz suszonymi pomidorami na sosie porzeczkowym
- 1 pierś z indyka
- 20 dag szpinaku mrożonego
- 30 g suszonych pomidorów
- 20 g orzeszków pini
- 10 dag porzeczek czerwonych
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka cukru
- sól
- pieprz
Pierś z indyka rozbić , przyprawić solą i pieprzem ,odstawić na 5 min
Przygotowanie farszu :
Na oliwie z oliwek przysmażyć szpinak , dodać orzeszki pini,pomidory,oraz posiekany drobno ząbek czosnku doprawić solą i pieprzem do smaku.Smażyć całość 3 min
Przygotowany farsz wyłożyć na pierś zawinąć w rulon.Piec w folii aluminiowej 45 min.
Przygotowanie sosu.
Porzeczki zmiksować 1 łyżką stołową cukru.Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przepis dodał użytkownik czika
Podziel się opinią
Komentarze