31-05-2008 19:26
pierogi z kapustą i grzybami
Przepis
3.7
(6 głosów)
Oceń:
Składniki
- 0,5 kg mąki
- 1 szklanka wody
- 1 jajko
- szczypta soli
- 2kg kapusty kiszonej
- 1 szklanka suszonych grzybów
- 1 cebula
- pieprz
- boczek
Przepis
Ciasto: Do mąki dodajemy jajko. Powoli wlewamy wodę. Rozrabiamy ciasto aż powstanie jednolita, gładka masa. Następnie wałkujemy na grubość 2mm i odbijamy kółka ze szklanki.
Kapustę kiszoną gotujemy i odcedzamy. Grzyby moczymy, potem je gotujemy i również odcedzamy. Cebulkę należy pokroić drobno i usmażyć na tłuszczu. Wymieszać wszystko razem i doprawić do smaku. Nakładać na ciasto, zlepić dobrze i gotować w osolonej wodzie. Boczek pokroić drobniutko i zesmażyć na niewielkiej ilości margaryny. Polać nimi pierogi.
Przepis dodał użytkownik monicca-87
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.