Trwa ładowanie...
d1o4if5
6 lutego 2009, 17:36

Pierogi z jagodami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1o4if5
Składniki
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki ciepłej przegotowanej wody
  • 1 żółtko
  • 400 g jagód
  • cukier
  • cynamon
  • śmietana
  • sól
Przepis

Jagody wymieszać z cukrem i 1 łyżeczką cynamonu, odstawić na 15 minut. Z mąki, wody, żółtka i odrobiny soli wyrobić ciasto na pierogi. Cienko wałkować i wykrawać szklanką krążki. Nakładać jagody, dokładnie sklejać brzegi pierogów. Wrzucać na gotującą, lekko osoloną wodę. Gotować jeszcze kilka minut po wypłynięciu.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1o4if5
d1o4if5
d1o4if5
Więcej tematów
d1o4if5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj