Piernik cukiniowo-kakaowy
- 3 jajka
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżki kakao
- 4 łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka sody
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szklanki startej na tarce cukinii (2 małe cukinie)
- 1 szklanka oleju
Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy przyprawę do piernika, sodę, kakao i proszek do pieczenia, a na końcu mąkę, wszystko delikatnie i starannie mieszamy.Pod koniec dodajemy olej oraz startą i odsączoną cukinie. Ciasto wylewamy do okrągłej, średniej wielkości formy. Pieczemy 60 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu można posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego!!!
Przepis dodał użytkownik zoraja
Podziel się opinią
Komentarze