Trwa ładowanie...
d3cj7kb
17 grudnia 2011, 11:50

Piernik cukiniowo-kakaowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3cj7kb
Składniki
  • 3 jajka
  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 4 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki startej na tarce cukinii (2 małe cukinie)
  • 1 szklanka oleju
Przepis

Jajka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy przyprawę do piernika, sodę, kakao i proszek do pieczenia, a na końcu mąkę, wszystko delikatnie i starannie mieszamy.Pod koniec dodajemy olej oraz startą i odsączoną cukinie. Ciasto wylewamy do okrągłej, średniej wielkości formy. Pieczemy 60 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu można posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego!!!

Przepis dodał użytkownik zoraja

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3cj7kb
d3cj7kb
d3cj7kb
Więcej tematów
d3cj7kb

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj