Trwa ładowanie...
dum6zt2
1 lutego 2009, 15:56

Pierniczki z orzechami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dum6zt2
Składniki
  • 500g mąki
  • 200 g cukru pudru
  • 2 jajka
  • 250 g masła
  • 100 g orzechów włoskich
  • 50 g orzechów laskowych
  • 2 łyżki mleka
  • aromat cytrynowy
  • Przyprawa korzenna
  • proszek do pieczenia
  • cukier waniliowy
Przepis

orzechy zemleć, dodać do mąki. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Zagnieść na jednolitą masę. Rozwałkować na grubość ok. 5 mm, wyciąć pierniczki. Piec w temp. 200 st. przez 10 min.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dum6zt2
dum6zt2
dum6zt2
Więcej tematów
dum6zt2

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj