Trwa ładowanie...
d2t0bty
29 grudnia 2011, 16:36

Pieczony boczek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2t0bty
Składniki
  • 2 kg świeżego boczku
  • 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki ziołowych ziarenek smaku
Przepis

Boczek( ja miałam bez skóry) umyć i osuszyć.
Natrzeć wszystkimi przyprawami i odstawić na 2 godziny.
Zwinąć w rulon,naciąć z wierzchu w kratkę, posypać majerankiem, ułożyć na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 1,5 godziny.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2t0bty
d2t0bty
d2t0bty
Więcej tematów
d2t0bty

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj