Trwa ładowanie...
d180ips
19-04-2009 10:58

Pieczone pstrągi

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d180ips
Składniki
  • pstrąg 4 sztuk
  • cytryny 2 sztuk
  • masło 4 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
Przepis

Pstrągi sprawić, nie odcinając głów i ogonów.
Folię aluminiową posmarować masłem, każdą rybę ułożyć oddzielnie na zewnątrz i w środku oprószyć pstrągi solą i pieprzem, do środka włożyć pół łyżeczki masła i gałązkę natki.

Naciąć ostrym nożem, do każdego nacięcia włożyć plasterek cytryny.
Piec ok.20 min w temp 190 C.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d180ips
d180ips
d180ips
Więcej tematów
d180ips