PIECZONE PIEROGI Z PIECZARKAMI
- CIASTO:
- 2,5 szklanki mąki
- kostka twarogu chudego
- kostka masła
- FARSZ:
- 70dkg pieczarek
- 2 duże cebule
- vegeta, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
mąkę, twaróg i masło wymieszać i ugnieść na gładką masę
pieczarki umyć lub obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach podsmażyć
osobno zeszklić cebulę dodać do pieczarek i doprawić
ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, wykroić kółka (za pomocą szklanki), na środek kłaść farsz i zlepić brzegi.
Wyłożyć na blaszce i piec w 180 stopniach przez 20 minut
Można posmarować białkiem z jaja przed pieczeniem.
Porcja ok. 20 szt
Przepis dodał użytkownik iwona1978
Podziel się opinią
Komentarze