26-07-2009 14:25
Pieczeń z indyka z winem
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 1 kg piersi z indyka
- 3 marchewki
- 0,100 ml wina białego wytrawnego
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
- trochę śmietany
Przepis
Mieso umyc ,osuszyć i posolić , posypać pieprzem, posmarowac olejem i odstawic na 1 godzine do lodowki. Obrać marchewki.Mięso obsmażyć na maśle i dusić pod przykryciem, podlewając wodą z winem.Dodać marchewki.Dusic do miękkości.Wyjąć mięso i pokroić w plastry, sos zagęścic mąką i śmietaną.Podawac z ziemniakami lub kluskami, ryżem.
Przepis dodał użytkownik teresa-kr
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.