Parówki zapiekane z warzywami
- 8 parówek
- puszka kukurydzy
- pól czerwonej papryki
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 2 łyżki śmietany
- 1 jajko
- sól, pieprz
- oliwa
- zółty ser do posypania
Na patelni na oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę i parykę. Kiedy się zeszklą dodajemy odsączona kukrydzę oraz pokrojone w ćwiartki pomidory. Całość dusimy aż pomidory wytworzą gładki sos. W miseczce mieszamy 1 jajko ze śmietaną, dodajemy sól i pieprz. Tak przygotowane wlewamy na patelnię do warzyw i chwilę podsmażamy. Parówki układamy w naczyniu do zapiekania, zalewamy przygotowanym sosem. Na wierzch posypujemy zółtym serem. Wkładamy do piernika i zapiekamy 15-20 minut w temp. 180 stopni. Smacznego.
Przepis dodał użytkownik toggo
Podziel się opinią
Komentarze