Trwa ładowanie...
d17glk0
31 lipca 2009, 11:52

Parowki w cieście francuskim z sezamem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d17glk0
Składniki
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 cienkich parówek
  • 6 plastrów sera żółtego
  • sezam
  • jajko
Przepis

Ciasto kroimy na 6 płatow, każdą parówkę owijamy plastrem sera ( najlepiej w temp pokojowej wtedy nie nie łamie ) a pozniej w ciasto. Gotowe ruloniki smarujemy rozmąconym jajkiem.Mozna posypac zamiast sezamem - papryka w proszku. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok 15 minut.
Podajemy z ketchupem lub musztarda.

Przepis dodał użytkownik Goplana

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d17glk0
d17glk0
d17glk0
Więcej tematów
d17glk0

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj