Papryka faszerowana
- Składniki: 6 strąków czerwonej papryki, pół szklanki ryżu, 30 dag mięsa mielonego, cebula, olej, pieprz, sól
- Sos pomidorowy: pół szklanki bulionu, łyżka koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju, sól, pieprz
Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie
zaś cebulę siekam na oleju (2 łyżki) i szklę,
mielone przyprawiam (sól, pieprz) i razem z cebulką
chwilę na patelni przesmażyć muszę.
Gdy mięsko gotowe z ryżem dobrze mieszam(blender)
potem środki z papryk zgrabnie wycinam
i napełniam farszem te strąki czerwone,
ściętym kapeluszem farszyk nakrywam.
Układam w naczyniu bulionem podlewam
pokrywkę nakładam i hops do pieca,
zapach się unosi drażni wszystkich nozdrza,
taki zapach bowiem podnieca.
Gdy gotowe (30 minut) jeszcze sos pomidorowy
by polać papryczki zrobiłam,
jakże na talerzu smacznie wyglądają,
nimi swoich gości raczyłam.
Smacznego!
Przepis dodał użytkownik wodnik50
Podziel się opinią
Komentarze