Trwa ładowanie...
dd021tq
29 kwietnia 2008, 10:54

Panga z jarzynami i ryżem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dd021tq
Składniki
  • 50 dkg filetów z pangi
  • masło klarowane
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • Ryż:
  • 1 szklanka ryżu
  • 2 szklanki wody
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanych migdałów
  • 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
Przepis

Przygotować ryż. Na patelni rozgrzać masło, wsypać ryż i smażyć mieszając aż stanie się szklisty. Dodać pozostałe składniki wymieszać, zalać wodą , dodać sól. Przykryć i powoli gotować na maleńkim ogniu. Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim rybę, ostrożnie przełożyc na talerz z ryżem i ulubionymi jarzynami z wody.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dd021tq
dd021tq
dd021tq
Więcej tematów
dd021tq

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj