Trwa ładowanie...
d44gb5x
28 stycznia 2012, 18:44

Paluszki pomarańczowo-czekoladowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d44gb5x
Składniki
  • - 20 dag mąki
  • - 7 dag mąki ziemniaczanej
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • - 10 dag cukru
  • - skórka z 1 pomarańczy
  • - jajo
  • - 14 dag masła
  • -100g gorzkiej czekolady
Przepis

Wszystko oprócz czekolady wrzucamy do miksera i krótko ucieramy. Dodajemy kawałki pokruszonej czekolady i jeszcze raz zarabiamy.
Formujemy z ciasta podłużne wałki i lekko je spłaszczamy. Wkładamy na krótko do lodówki. Wyjmujemy, kroimy na plastry i pieczemy przez 10-12 min przy 180st C.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44gb5x
d44gb5x
d44gb5x
Więcej tematów
d44gb5x

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj