Trwa ładowanie...
dsn8v0p
18-06-2008 10:10

Owocowy tort naleśnikowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dsn8v0p
Składniki
  • 0.25 kg mąki pszennej tortowej
  • łyżeczka mielonego lnu lub jedna płaska łyżka mąki owsianej
  • i 1/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki wody
  • dwa jajka
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru
  • dowolny mus owocowy
  • owoce do dekoracji
Przepis

Wszystkie składniki wymieszajmy za pomocą miksera na jednolitą masę. Wodę dolewajmy na końcu, uważając aby naleśniki nie były za rzadkie. Mają mieć konsystencję śmietany. Mielony len lub mąka owsiana sprawią, że naleśniki będą sprężyste nawet na drugi dzień i dają się łatwo składać w dowolną formę. Usmażone naleśniki układamy jeden na drugim przekładając oraz polewając wierzch musem owocowym i dekorujemy cząstkami owoców.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dsn8v0p
dsn8v0p
dsn8v0p
Więcej tematów
dsn8v0p