Trwa ładowanie...
d44w43w
18 czerwca 2008, 10:10

Owocowy tort naleśnikowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d44w43w
Składniki
  • 0.25 kg mąki pszennej tortowej
  • łyżeczka mielonego lnu lub jedna płaska łyżka mąki owsianej
  • i 1/4 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki wody
  • dwa jajka
  • szczypta soli
  • łyżeczka cukru
  • dowolny mus owocowy
  • owoce do dekoracji
Przepis

Wszystkie składniki wymieszajmy za pomocą miksera na jednolitą masę. Wodę dolewajmy na końcu, uważając aby naleśniki nie były za rzadkie. Mają mieć konsystencję śmietany. Mielony len lub mąka owsiana sprawią, że naleśniki będą sprężyste nawet na drugi dzień i dają się łatwo składać w dowolną formę. Usmażone naleśniki układamy jeden na drugim przekładając oraz polewając wierzch musem owocowym i dekorujemy cząstkami owoców.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d44w43w
d44w43w
d44w43w
Więcej tematów
d44w43w

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj