Owocowy tort naleśnikowy
- 0.25 kg mąki pszennej tortowej
- łyżeczka mielonego lnu lub jedna płaska łyżka mąki owsianej
- i 1/4 szklanki mleka
- 3/4 szklanki wody
- dwa jajka
- szczypta soli
- łyżeczka cukru
- dowolny mus owocowy
- owoce do dekoracji
Wszystkie składniki wymieszajmy za pomocą miksera na jednolitą masę. Wodę dolewajmy na końcu, uważając aby naleśniki nie były za rzadkie. Mają mieć konsystencję śmietany. Mielony len lub mąka owsiana sprawią, że naleśniki będą sprężyste nawet na drugi dzień i dają się łatwo składać w dowolną formę. Usmażone naleśniki układamy jeden na drugim przekładając oraz polewając wierzch musem owocowym i dekorujemy cząstkami owoców.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze