opiekane krupnioki
- krupnioki(końce nie mogą być rozerwane)
- ogórek kiszony
- cebula
- papryka konserwowa
- ser (cienkie plastry)
- sos(keczup,musztarda,majonez)
- pomidory(do podania jako surówka)
- sól, pieprz ziołowy
Ogórek,cebule i paprykę pokroić w drobną kostkę.Do opiekcza włożyć krupnioki.Opiekać z obu stron aż skórka będzie twada(ale nie spalona).Wyjmujemy je na chwilę,rozcinamy wzdłóż nie do końca.W powstałe rozciecie nakłdamy pokrojone warzywa i szybciutko do opiekacza.Dwie minutki potem kładziemy na wierzch plastetki sera.Podać polane sosem(ale nie za dużo) do tego sałatka z pomidorów doprawionych solą i pieprzem.Nawet szampan dotego pasuje (-:
Przepis dodał użytkownik juanlespins
Podziel się opinią
Komentarze