Omlet z brokułami i pieczarkami
- 5 jajek
- kilka ząbków czosnku
- ok. 40 dag rozdzielonych różyczek brokułów
- 30 dag pieczarek w grube plasterkach
- 1 cebula posiekana
- kilka łyżek mleka
- tłuszcz roślinny do smażenia
- wegeta
- pieprz
- starty ser żółty do posypania
Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz. Następnie wrzucić czosnek, po chwili dodać cebulkę i wcześniej na półtwardo ugotowane brokuły z pieczarkami. Mieszając smażymy chwilę. W misce mieszamy masę z jajek, odrobiny mleka i przypraw. Zalewamy nią podduszone już składniki i czekamy aż się lekko zetnie. Posypany żółtym serem omlet wstawiamy do piekarnika, aby doszedł.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze