Trwa ładowanie...
d2yof9h
11 marca 2012, 18:50

"Oliwa lawendowo-rozmarynowa"

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2yof9h
Składniki
  • - oliwa najlepiej z pestek winogron, ale nadaje się każda znośnej jakości bez charakterystycznego dla siebie zapachu
  • - kilka świeżych gałązek rozmarynu
  • - kilka gałązek lawendy
  • - opcjonalnie ząbek czosnku, ale to raczej tylko w samotnym połączeniu z rozmarynem
Przepis

Do czystych szklanych buteleczek wkładamy gałązki ziół, np. 1 rozmarynu i 3 lawendy, albo odwrotnie:). Zależy, który zapach chcemy bardziej wydobyć. Zalewamy to czystą oliwą. Zakręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce przynajmniej na dwa tygodnie.

Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2yof9h
d2yof9h
d2yof9h
Więcej tematów
d2yof9h

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj