29-07-2008 17:20
Okoń morski z marynowanymi szparagami
Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Składniki
- Po 1 filecie okonia morskiego na osobę, 2 pęczki białych szparagów
- ? sól, biały pieprz, sok z 2 cytryn, 100 ml jasnego sosu sojowego
- ? 1 łyżka zielonej pasty curry.
Przepis
Szparagi myjemy, odcinamy dolne, zdrewniałe końcówki i obieramy. Podgotowujemy 15 minut na półtwardo i po schłodzeniu dokładnie obtaczamy sosem sojowym i odstawiamy w chłodne miejsce.
2. Filety skrapiamy sokiem z cytryny, od środka smarujemy pastą curry, solimy i przyprawiamy białym pieprzem. Do środka wkładamy szparagi, rolujemy filety i spinamy specjalnymi igłami lub wykałaczkami. Odstawiamy na dwie godziny aby się zamarynowały filety.
3. Rybę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170-180'C około 30 min. Możemy równiez tak przygotowaną rybę wrzucić na grilla
Przepis dodał użytkownik bozena.kowalewska6
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.