Zjedz makaron po japońsku - nowości od House of Asia
Makaron Ramen (House of Asia, 7,99 zł) ma skład podobny do innych makaronów np. włoskich, to różni się smakiem i konsystencją. Jest nieodzownym składnikiem zupy Ramen, która, obok sushi, jest najpopularniejszą w Polsce japońską potrawą.
Kolejnym klasycznym japońskim produktem jest Makaron Udon (House of Asia, 7,99 zł). Podobnie jak Ramen jest robiony z pszenicy, ale różni się grubością. Świetnie sprawdza się w ciepłych zupach np. z miso, tofu, wakame i tempurą, ale jest pyszny także na zimno. Cienki i długi Makaron Soba (House of Asia, 7,99 zł) jest wytwarzany z mąki pszennej i mąki gryczanej, tej ostatniej zawdzięcza charakterystyczną orzechową nutę. Jeden z najpopularniejszych japońskich makaronów, jest wytwarzany od XVII wieku. Soba jest podstawowym składnikiem wielu potraw.