Trwa ładowanie...
d3p5fza
8 września 2008, 09:23

Nalewka aroniowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3p5fza
Składniki
  • - 3 litry wody
  • - 2 kg aronii
  • - 400 liści wiśni
  • - 2 kg cukru
  • - 1 litr spirytusu
  • - 1 kwasek cytrynowy
Przepis

Aronie i liście umyć, następnie zalać je wodą, dodać cukier i gotować 20-30 minut. Odstawić na 24 godziny, przecedzić i dodać kwasek cytrynowy. Dodać spirytus i rozlać do butelek.

Przepis dodał użytkownik ggb3

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3p5fza
d3p5fza
d3p5fza
Więcej tematów
d3p5fza

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj