Naleśniki z mięsem mielonym
- Dla dwóch osób:
- 1,5 szklanka mąki
- pół szklanki mleka
- 1/4 szklanki wody
- łyżka oliwy
- 2 jajka
- sól
- nadzienie:
- 30ag mięsa mielonego
- sól, pieprz
- cebula
- jajko
- czosnek
- 2 marchewki świeże
Ubić trzepaczką ciasto na naleśniki. Usmażyć mięso mielone z dodatkiem cebuli i czosnku oraz przypraw. Na tartce z drobnymi oczkami zetrzeć marchew. Dodać ją do podsmażonego mięsa. Cały farsz smażyć do momentu, aż marchew zmięknie. Dodać do farszu jajko, żeby farsz się lepiej "trzymał". Przesmażyć farsz jeszcze raz, aby połączyć się z jajkiem. Nakładać ciepły farsz na usmażone, ciepłe naleśniki, zawinąć wedle uznania. Można polać sosem pomidorowym lub serowym. Smacznego :)
Przepis dodał użytkownik Mija
Podziel się opinią
Komentarze