Naleśniki po chińsku
- Na ciasto naleśnikowe:
- 1 szklanka mąki
- jajko
- 2 szklanki mleka
- sól
- 1 łyżka oleju lub stopionego masła.
- Wyjdzie około 12 naleśników.
- Na farsz:
- 2 filety z kurczaka
- bułka tarta
- jajko
- opakowanie mieszanki chińskiej (mrożonka)
- sól
- pieprz
- przyprawy
- olej
Ciasto naleśnikowe: szklankę mąki wymieszaj z jajkiem, 2 szklankami mleka i szczyptą soli. Odstaw na pół godziny. Potem połącz z łyżką oleju lub roztopionego masła. W międzyczasie przygotuj farsz: warzywa (mieszankę chińską) obsmaż na 2 łyżkach oleju, przykryj i podduś dodając sól, pieprz i przyprawy według smaku. Następnie usmaż filety z kurczaka w panierce na złoty kolor (jak "schabowe"). Usmażone naleśniki składaj w rożki napełniając pokrojonym w paski mięsem i warzywami.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze