30-06-2008 11:34
Nadziewany kabaczek
Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
Składniki
- 1 większy kabaczek lub 2 małe
- sól
- 25 dag chudej zmielonej wołowiny
- 2 szklanki ugotowanego na sypko ryżu
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 3 pomidory
- 1 łyżka masła lub oleju
Przepis
Kabaczka omyć wytrzeć ,nie obierać ze skórki , przeciąć ostrym nożem wzdłuż na pół , łyżką wyjąć gniazda nasienne , posolić.
Mięso połączyć z ryżem , dodać posiekaną cebulę i jajko , obgotowaną i posiekaną marchew , przyprawić wymieszać farszem napełniać kabaczek , położyć plastry pomidorów. Kabaczka ułożyć w żaroodpornym naczyniu , skropić masłem , piec ok.40 min w 180st. polewając wytwarzającym się sosem.
Przepis dodał użytkownik emi2307
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.