Trwa ładowanie...
d4mi0c6
18 maja 2008, 14:49

Nacinane ziemniaki

Przepis
5.0
(6 głosów)
Oceń:
d4mi0c6
Składniki
  • ziemniaki
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • koperek
Przepis

Ziemniaki umyć i osuszyć. Odciąć cienki plasterek wzdłuż ziemniaka, tak aby leżała stabilnie. Następnie ponacinać je głęboko. Aby nie przeciąć ziemniaka na pół można położyć obok drewnianą łyżkę. Delikatnie rozchylić plastry i posmarować oliwą, tak aby oliwa dostała się między plastry. Przyprawić do smaku solą i pieprze oraz posypać na wierzchu koperkiem. Piec w piekarniku około 1 godziny.

Należy uważać aby nie przeciac bulwy

Przepis dodał użytkownik meg_f

Podziel się opinią

5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4mi0c6
d4mi0c6
d4mi0c6
Więcej tematów
d4mi0c6

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj