29-12-2011 10:50
Na indyczą nutę
Przepis
Oceń jako pierwszy:
Składniki
- 4 podudzia z indyka
- 1 cebula
- 1 duża marchewka
- 300 g podgotowanych kurek
- 1 czerwona papryka
- Marynata :
- 1/4 szk octu balsamicznego
- 1 łyżka przyprawy złocisty kurczak
- 5 łyżek sosu teriyaki
- 3 szczypty pieprzu cayenne
- 3 szczypty pieprzu kolorowego
- sól do smaku
- 4 łyżki oleju
Przepis
Składniki na marynatę wymieszać.
Podudzia umyć i osuszyć, każde natrzeć marynatą i odstawić na godzinę.
Po pół godziny można je odwrócić na drugą stronę.
Na patelni rozgrzać olej, położyć podudzia i podsmażyć z obu stron.
Gdy się ładnie zarumienią, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć.
Podlać odrobiną wody i dusić około 20 minut pod przykryciem.
Następnie dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i pokrojoną w paski paprykę oraz kurki ( użyłam mrożonych ).
Dusić wszystko do miękkości.
Podawać np. z ryżem.
Przepis dodał użytkownik zewaewa
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.